DRAKENS ÅR 2024

Så är det dags, månåret byter karaktärsdjur enligt den kinesiska zodiaken. Kaninen får nu ge plats för den kraftfulla och expansiva Draken!DRAKENS ÅR 2024

龍的那一年   Lóng dì nà yī nián

På den femte positionen i den kinesiska zodiaken finner man draken. Draken är till sin personlighet vanligtvis innovativ, kreativ, stolt, modig, passionerad och hetlevrad.

Drakarna är zodiakens fria själar. Att behöva anpassa sig är en drakes förbannelse, för regler och föreskrifter är ju till för andra anser draken. Den är en vacker och energisk varelse, som är självsäker och orädd inför utmaningar. Även om drakar lockar till sig en hel del vänner genom sin generösa personlighet, kan deras arroganta sida leda till att de inte kan knyta nära band med andra.

Människor som är födda under något av drakens fem år, har vissa gemensamma egenskaper och personligheter. Enligt den kinesiska kalendern ger de fem elementen: trä, eld, vatten, metall och jord, djurtecknen olika karaktärer. Här följer några av drakarnas särdrag enligt kinesisk astrologi.

Trä-draken (född 1904 och 1964)
Trädrakar njuter av att tala om originella idéer och är öppna för andras synsätt. Trä har ett förändringens inflytande och bidrar med kreativitet till tecknet. De är innovativa, fantasifullt praktiska och uppskattar konst i alla dess former. De är i allmänhet mindre pretentiösa än andra drakar och dessa  trädrakar har förmågan att komma överens med andra människor. De har även det som krävs för att skapa ett framgångsrikt och lyckligt liv åt sig själva. De är dock frispråkiga och kan ibland vara lite påträngande och svåra att dämpa ner.

För att fira nyåret enligt Zodiaken kommer OCS Stockholm att fr o m i år samlas på en asiatisk restaurang för en Nyårslunch. I år blev det Restaurang Holiday i Stockholms city.


Publicerat

i

av

Etiketter: